Poștașul care a jefuit mașina de poștă Balș, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare și plata a aproape 200.000 lei

273

Poștașul Ilie Dobre, de 50 de ani, din Ipotești, angajat la Oficul de Poștă Balș, și-a aflat marți sentința. Judecătoria Balș l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare și plata unei sume de crica 200.000 lei, plus dobânda.

În noaptea de 8 spre 9 septembrie 2019, poştaşul Ilie Dobre a declarat anchetatorilor că a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, cu feţele acoperite în parcarea Oficiului Poștal Balș, acesta ajungând și la Spitalul Slatina cu traumatism toracic. În urma anchetei demarate, oamenii legii au stabilit că poştaşul a înscenat jaful împreună cu trei bărbaţi, furând o geantă în care erau 205.000 lei, bani de pensii.

Judecătoria Balș i-a condamnat în aprilie pe cei trei complici ai poștașului, toți din Slatina, pentru furt calificat: Marius Motoi – 1 an și 6 luni de închisoare, în privința sa măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind menținută, Florin Fieraru – 2 ani închisoare, cu măsura arestului la domiciliu menținută și Ion Mirea – 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 2 ani și muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sau Primăriei Slatina, pe o perioadă de 60 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, iar cei trei au făcut deja apel.

Pe 8 septembrie, Judecătoria Balș a pronunțat sentința și în ceea ce-l privește pe poștaș: trei ani șii jumătate de închisoare, din care se deduce perioada arestării preventive și a arestului la domiciliu (din martie până acum), plata prejudiciului de 189.847 lei plus dobânda, la care se adaugă cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată.