Se înființează Poliția pentru Siguranța Școlară

755

Marcel Vela a anunțat înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară, în cadrul Poliției Române. Aceasta va avea ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că a semnat marți ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române, din carre vor face parte 270 de polițiști.

„Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice. Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Direcția pentru Siguranța Școlară va monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru buna funcționare a școlilor.