Alro a primit ajutorul de stat promis de Guvernul Orban

349

Singurul producător de aluminiu din România şi una dintre cele mai mari companii de profil din Europa, cu o activitate de 55 de ani, Alro Slatina amenința cu închiderea, în lipsa ajutorului financiar promis de Guvern. Iată că ajutorul a ajuns.

Sindicaliștii Alro ce amenințau cu proteste în Piața Victoriei, în fața Guvernului, dacă societatea nu va primi banii pentru certificatele verzi nu mai au motiv de îngrijorare. Societatea slătineană a primit azi de la Guvern circa 50 milioane de euro. Vestea bună a fost dată de către președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

,,Guvernul Orban își respectă promisiunile! Prima tranșă a ajutorului de stat pentru 15 ramuri din industria românească a ajuns și la ALRO! Suma de aprox. 50 milioane de euro a fost virată astăzi către cel mai mare agent economic din Slatina și va oferi garanția păstrării locurilor de muncă. Mulțumesc în numele miilor de angajați slătineni prim-ministrului Ludovic Orban, europarlamentarului Siegfried Mureșan și ministrului economiei Virgil Popescu.,, a postat pe pagina de socializare Voiculescu, candidatul liberalilor pentru funcția de primar al Slatinei.

 

Prin schema de ajutor pentru sprijinirea consumatorilor industriali prin intermediul certificatelor de emisii de CO2, Alro a primit banii aferenți anului 2019.