Proiect internațional derulat în curtea unui liceu din Olt pentru incluziunea elevilor rromi: Școala este MIȘTO oriunde

329

În cadrul unui proiect internațioanl cu finanțare europeană, Liceul Cosntantin Filipescu Caracal va organiza o acțiune menită să promoveze incluziunea școlară a copiilor de etnie rromă.

O echipă formată din 6 elevi voluntari, părinți și cadre didactice va organiza  la Liceul Tehnologic Constantin Filipescu Caracal evenimentul  ,,Învățăm să ne cunoaștem,, sub motto-ul ,,Școala este MIȘTO oriunde!,,. Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Internațional  MIȘTO AVILEAN, finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014- 2020 al UE, implementat de Fundația Terre des hommes România, în parteneriat cu Terre des hommes Ungaria, Fundacion Secretariado Gitano din Spania și AFEJI din Franța.

Acțiunea va fi organizată în curtea liceului caracalean pe 23 septembrie printr-o expoziție care va evidenția elemente de identificare a identității rrome- valori spirituale, tradiții și obiceiuri.

Liceul Filipescu este situat în zona cartierelor de rromi, ceea ce face ca majoritatea populaţiei şcolare să fie formată din elevi rromi.