Încă doi braconieri olteni, prinși de jandarmi, la Moșteni. Prinseseră 15kg de pește cu setca

306

Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au depistat sâmbătă, la prânz, pe raza localităţii Moşteni, doi bărbați în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial. Braconierii s-au ales cu dosar penal.

Cu ajutorul unei ambarcațiuni  pneumatice  în albia râului Olt, folosind o plasă de pescuit de tip setcă în lungime de 500 m, braconierii prinși de janfdarmi la Moșteni prinseseră o cantitate de 15 kg de peşte. Peștele a fost redat mediului natural, iar pescarii anchetați.

,,Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptei: „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, faptă prev. și ped. de art. 64, lit. a., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Persoanele în cauză, împreună cu bunurile folosite au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor,, transmite IJJ Olt.

Potrivit legii, pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit constituie infracțiune și se pedepseşte cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.