Școala Ianca nu-și deschide porțile pe 14 septembrie. Elevii vor învăța la Potelu

192

Este încă șantier la Școala Gimnazială ,,Ada Umbra” Ianca, reabilitată cu fonduri europene. Noul an școlar va începe pentru elevi într-o altă unitate de învățământ d epe raza comunei, ei urmând a fi trasportați cu microbuzul școlar la Potelu.

Școala Gimnazială ,,Ada Umbra” Ianca se reabilitează cu fodnuri europene, prin Programul Operațional regional 2014- 2020. Întrucât termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul lunii octombrie, noul an școlar nu se va deschide în această unitate de învățământ. În această perioadă, elevii vor învăța la școala din Potelu, primăria anunțând că a obținut un microbuz școlar pentru transportul lor.

ʺPrimăria Comunei Ianca, cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt, a reuşit obţinerea unui microbuz şcolar, pentru transportul şcolarilor la unităţile de învăţământ de pe raza localităţii noastre! Astfel, pe perioada lucrărilor de reabilitare a Şcolii Gimnaziale “Ada Umbră”, elevii din Ianca vor fi transportaţi tur-retur către Şcoala Primară “George Vişan” Potelu, urmând ca ulterior, programul să revină la normal, pe ruta Potelu – Ianca şi retur! Transportul elevilor cu microbuzul şcolar este gratuit!ʺ, anunță primarul Mirel Pascu.

Proiectul de reabilitare „Școala Gimnazială Ada Umbra” are o valoare totală de 3.292.530,43 lei. Acesta presuoune reabilitarea și echiparea unității de învățământ cu dotări tehnologice moderne. Principalele lucrări de intervenție sunt: recompartimentarea interioară; supraînalțarea podului; reabilitarea acoperișului;lucrări asupra instalațiilor aferente clădirii; reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat în clădire.