SONDAJ: PNL și PSD merg umăr la umăr la locale

614

Un sondaj realizat de ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, arată că PNL și PSD vor câștiga ”grosul” primăriilor și mandatelor de consilieri locali din țară.

Ultimul sondaj de opinie realizat la nivel național arată că PNL ar obține 35,2% din voturile exprimate la scrutinul din 27 septembrie pentru consiliile locale, iar PSD, 32,3%. USR e pe locul 3, dar mult în urma celor doi coloși, cu doar 10,1. Tot aici vor merge, însă, și voturile Plus (0,7%), cele două partide fuzionând la 15 august. UDMR este la limita pragului, cu 4,8%, iar PMP (3,9%) și ALDE (2,2%) sunt în pericol să dispară de tot din majoritatea localităților în care candidează.

În privința votului pentru primării, cele mai multe voturi se vor duce spre candidații PSD (33,4%), urmați foarte aproape de liberali (33,2). USRPLUS ar lua împreună 8,7%, iar per total, candidații propuși de PMP și ALDE nu au, teoretic, nicio șansă.

Sondajul a fost realizat de ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, iar datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleator de 988 de subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/-3.2%, în perioada 7-17 august 2020