Soluție de forță majoră pentru maidanezii din Caracal: o asociație din Giurgiu îi va prelua, serviciul fiind gratuit

89

Autoritățile caracalene au identificat o soluție temporară, de urgență, pentru a rezolva problema câinilor fără stăpâni de pe domeniul public. O asociație pentru supravegherea și protecția animalelor va asigura adăpostul temporar.

Anual, în Caracal, ajung la spital în urma agresiunilor provocate de câinii fără stăpâni cca 500 de locuitori, mare parte copii și vârstnici. Numărul real al locutorilor care cad pradă maidanezilor este însă mult mai mare.

Până acum, administrația caracaleană nu a reușit să găsească o soluție, din lipsa resurselor bugetare. În urma unei dezbateri publice, s-au creionat direcțiile în care autoritățile vor acționa pentru soluționarea acestei probleme. Deocamdată, se va merge pe o soluție de urgență, temporară. Astfel pentru o perioadă de șase luni de zile sau până la capturarea a 200 de animale, Primăria Caracal a bătut palma cu o asociație pentru supravegherea și protecția animalelor.

ASPA IVETS, cu sediul în Bolintin Vale, Giurgiu, înțelegând că este vorba despre o situație de forță majoră, a încheiat un parteneriat cu administrația caracaleană, urmând a prelua, în mod gratuit, în adăpostul său privat, animalele care circulă libere și neînsoțite pe raza municipiului Caracal. Acestea vor fi în prealabil scanate în eventualitatea identificării microcipului și notificării prorietarului. Cele fără spăpân vor fi duse în adăpost, microcipate, sterilizate, cazate temporar și promovate spre adopție.