Dr Renică Diaconescu, despre pierderea prof.dr. Băjenaru: Am rămas mai săraci, noi, neurologii. Era un reper

389

Unul dintre cei mai reputați neurologi din România, Prof Dr Ovidiu Băjenaru, director al Departamentului de neuroștiințe de la UMF Carol Davila, s-a stins din viață din cauza COVID-19. Era internat la Terapie Intensivă la Institutul Matei Balș. Medicul neurolog Renică Diaconescu deplânge moartea prematură a profesorului doctor.

Senatorul de Olt Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate din Senat și șeful Secției de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, deplânge moartea prematură a profesorului dr Ovidiu Băjenaru și spune că reputatul neurochirurg a fost un reper pentru mulți dintre colegii săi de breaslă.

„Profesorul Ovidiu Băjenaru a fost o personalitate inegalabilă, aș putea spune, a neurologiei moderne. Este omul care a creat în România Neurologia modernă, Neurologia bazată pe dovezi, și pe aparatură și pe investigație, racordată la normele europene. Am rămas din păcate mai săraci, noi, neurologii, pierzându-ne reperul. Reperul multor neurologi din România a fost profesorul Ovidiu Băjenaru. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Eu am pierdut un mare prieten!” a declarat senatorul dr. Renică Diaconescu, pentru DC Medical.

Prof. dr. Băjenaru realizase sau colaborase la studii clinice în: boli cerebro-vasculare, Parkinson și alte tulburări de comportament motor, demențe, scleroză multiplă, migrenă, durere neuropatică, epilepsie. A fost Investigator Principal Național și Investigator Principal în peste 50 studii clinice internaționale multicentrice.  În bogata sa activitate, prof dr Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări științifice (în ISI Web of Science: 144 lucrări, 1551 citări, indice Hirsch=16) și comunicate în reviste de la congrese și alte manifestări științifice de prestigiu din țară și internaționale. De asemenea, este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.