Transport ilegal de lemne, depistat la Pleșoiu. Ansamblul de vehicule venea din Sibiu

54

Polițiștii rutieri olteni au depistat în trafic, pe raza județului Olt, un transport ilegal de lemne. Oamenii legii au sancționat contravențional societatea comercială.

Polițiștii olteni au depistat pe Drumul Național 64, în afara localității Pleșoiu, un bărbat, în vârsta de 40 de ani, din comuna Gura Râului, județul Sibiu, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, care transporta 44,09 metri cubi de bile rășinoase molid.
,,În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că există discordanțe între cantitatea precizată în avizul de însoțire și materialul lemnos existent faptic. Societatea comercială, al cărei material lemnos era transportat, a fost sancționată contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
De asemenea, polițiștii au confiscat cei 7,71 metri cubi material lemnos nespecificați în avizul de însoțire a mărfii și i-au predat Ocolului Silvic Slatina, în vederea valorificării.
 Oamenii legii reamintesc faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.