Primăria Slatina a definitivat listele cu copiii înscriși la creșe, însă nu se știe câți vor fi primiți

60

Și anul acesta a fost concurență mare pe locurile de la creșele slătinene, doar 50 din cei 178 de micuți înscriși putând fi acceptați. Direcția de Asistență Socială Slatina a definitivat listele cu cei care au îndeplinit punctajele pentru a fi primiți la creșe, însă nu se știe câți vor fi primiți efectiv, așteptându-se măsurile stabilite de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației pentru siguranța micuților împotriva SARS-Cov2.

Vineri au fost afișate listele finale cu micuții Slatinei care vor fi primiți la creșe începând cu data de 14 septembrie. Pentru cele 50 de locuri disponibile, au existat nu mai puțin de 178 de cereri. Din cele 20 de contestații, doar trei au fost admise.

Deși s-a stabilit lista beneficiarilor, deocamdată nu se știe câți copii pot fi primiți.

,,Nu s-a făcut o repartizare a copiilor pe creșe pentru că, deocamdată, nu știm condițiile în care se va deschide anul școlar 2020- 2021. Așteptăm măsurile de organizare a activității în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV2. Este un ordin care va fi aprobat de către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. În funcție de aceste măsuri, vom stabili ce condiții trebuie să respectăm și, în funcție de aceasta, câți copii vor intra în creșeʺ, declară Nora Popescu, dirtector DAS Slatina.

În Slatina funcționează 4 creșe, cu o capacitate de 117 locuri: Creşa nr. 1 – str. Unirii, nr. 6; Creşa nr. 2 – str. Primăverii, nr. 2; Creşa nr. 3 – str. Centura Basarabilor, nr. 4 și Creşa nr. 4 – str. Zmeurei, nr. 9B. Creşele 1 şi 3 sunt cele mai solicitate, unul dintre motive fiind continuitatea, legătura cu căminul ce funcţionează în aceeaşi clădire.