Deputatul Ciocan, printre social-democrații ce l-au lăsat pe Orban premier. Ce va păți

155

Ludovic Orban a rămas premier. Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban nu a mai avut loc, din cauza lipsei cvorumului. Printre cei cinci social-democrați care s-au îmbolnăvit subit se numără și deputatul de Olt Dan Ciocan, pe care îl paște excluderea din partid.

Demersul PSD de demitere în Parlament a Guvernului Orban a fost dejucat chiar de către parlamentari ai partidului. Au fost prezenți doar 226 de senatori și deputați, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Dintre cei cinci parlamentari social-democrați lipsă, trei și-au anunțat colegii că sunt bolnavi, iar alți 2 nu au mai răspuns la telefoane. Aceştia sunt: Carmen Dan – senator de Teleorman, Adrian Todor – deputat de Arad, Dan Ciocan – deputat de Olt, Roxana Pațurcă – deputat de Călărași şi Cătălin Rădulescu – deputat de Argeș. În plus şi deputaţii afiliaţi grupului PSD Marian Cucşa şi Sorin Bota (Partidul Republican) au lipsit de la şedinţa de luni.

Senatorul de Olt Paul Stănescu, secretarul general al partidului, a anunțat încă dinainte de moțiune că pe absenți îi paște excluderea. Astfel, soarta deputatului Ciocan se va pune în discuţie  în următorul CEx al Partidului Social Democrat.