CJSU Olt a decis: se pot deschide restaurante, activități culturale în toate localitățile județului. Doar în 4 comune incidența cumulată a cazurilor depășește rata de infectare

64

La nivelul județului Olt, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1000 locuitori, respectiv 0,51/1000 locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt stabilind că nu se impune măsura de restricție sau închidere a activităților restaurantelor sau instituțiilor de cultură.

Începând de mâine, 1 septembrie, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43/27.08.2020, cele mai importante aspecte fiind legate de: permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă; se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă; reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție; creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În acest sens, a fost convocat astăzi, 31 august a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, în vederea analizării situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 din județ și adoptării măsurilor necesare potrivit Hotărârii de Guvern mai sus amintite.

,,Astfel, din evaluarea situației epidemiologice prezentată de Direcția de Sănătate Publică Olt s-a constatat că, la nivelul județului Olt, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1000 locuitori, respectiv 0,51/1000 locuitori. Există însă unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depășește rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, respectiv localitățile: Bălteni (1,85/1000 locuitori), Cezieni (1,84/1000 locuitori), Obârșia (1,57/1000 locuitori) și Șopârlița (1,69/1000 locuitori). Întrucât în aceste localități nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare familiale și nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a hotărât că nu se impune măsura de restricție sau închidere a activităților reglementate prin Hătărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43/27.08.2020.,, a transmis Prefectura Olt.

Direcția de Sănătate Publică Olt va monitoriza săptămânal evoluația ratei de incidență a cazurilor pentru fiecare localitate în parte și va prezenta analizele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii unor măsuri impuse de contextul respectiv.