Azi s-a donat plasmă. Slatina, unul dintre centrele cu program special

341

Ministerul Sănătății și Institutul Național de Hematologie Transfuzională au decis că azi, în mod excepțional, să fie program de lucru în toate centrele unde se poate dona plasmă. Printre acestea, și Centrul de Tranfuzie Sanguină Olt, cu sediul în Slatina. Iar invitația a fost onorată de cei care au dorit să le ofere semenilor șansa la viață.

Deși este zi de week-end, azi s-a lucrat în mai multe centre de transfuzii din țară, având în vedere nevoia de sânge și plasmă convalescentă COVID-19 pentru pacienții aflați pe patul de spital. S-a lucrat și la Slatina, între orele 7.30- 13.00, unde s-au prezentat și donatori.

,,Mulțumim tuturor celor care si-au făcut timp si au venit să doneze azi,sțmbătă, la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt! Condițiile pe care trebuie să le dețină un potențial donator vindecat pentru a dona plasmă atât de necesară pacienților gravi din secțiile de terapie intensivă. Pentru informații suplimentare vă rugăm să veniți cu toate documentele medicale la sediul nostru din Policlinica Veche și medicul centrului de transfuzie, cu acordul dvstră, va stabili când puteți dona sânge/plasmă,, a transmis CTS Olt.

Tratamentul cu plasmă al celor infectați cu noul coronavirus depinde de plasma donată de oamenii care s-au vindecat deja de Covid-19 și au dezvoltat suficienți anticorpi la virusul Sars-Cov-2.