Măști de protecție de la primărie pentru elevii unui oraș

591

Iulică Oane, primarul orașului Corabia, a analizat, astăzi, împreună cu conducerile centrelor bugetare din învățământul local stadiul pregătirii anului școlar, în contextul pandemic actual. Pentru că nu există nicio șansă ca elevii să primească moști de la Guvern, edilul social-democrat le-a cerut directorilor de școli să achiziționeze materialele de protecție necesare pentru luna septembrie, urmând ca sumele în cauză să fie acperite de administrația locală din buget.

,,S-a discutat despre necesarul de măști și soluție dezinfectantă, despre graficul cu privire la dezinfecția spațiilor și s-au analizat spațiile de învățământ pentru a satisface nevoile actuale și pentru a asigura în bune condiții desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020 – 2021.
Prin Ordonanța de Urgență nr. 144/ 25.08.2020, Guvernul României instituie unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile, în contextul riscului de infecție cu coronavirus. Beneficiarii eligibili ai apelului de proiecte cu finanțare din fonduri europene sunt
– Unitățile de învățământ
– Autoritățile publice locale
– Parteneriatul dintre unitățile de învățământ și autoritățile publice locale
– Parteneriatul dintre inspectoratul școlar și unitățile de învățământ.
În adresa primită de la Guvernul României și Ministerul Fondurilor Europene, pe care o postăm, se menționează că decontarea achizițiilor publice necesare începerii anului scolar, adică: tablete, măști,dezinfectanți și alte materiale sanitare se va efectua incepând cu data de 15 Decembrie 2020. Deci, în varianta ideală, autoritățile publice locale, școlile și elevii vor putea beneficia de aceste materiele după 1 Ianuarie 2021.”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a administraței corăbiene.

La o primă evaluare, doar pentru primele 13 zile din viitorul an școlar, autoritățile corăbiene au nevoie de 85.000 de măști.