4 angajați de la SJU Slatina, diagnosticați cu coronavirus

443

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Olt au fost confirmate cu coronavirus 17 persoane. 4 dintre acestea sunt angajați ai spitalului slătinean. Surse din cadrul unității medicale susțin că, angajații confirmați cu coronavirus provin din mai multe secții și au fost testați în cadrul programului de prevenție a izbucnirii focarelor COVID 19 în principala unitate medicală din județ.

De la începutul pandemiei, numărul oltenilor diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 1268 cazuri confirmate. În ultimele 24 de ore, oficialitățile medicale au confirmat identificarea altor 7 cazuri noi. Conform acelorași surse, 4 dintre persoanele confirmate sunt angajate ale SJU Slatina, diferența cazurilor fiind cu transmitere comunitară. Surse din cadrul unității medicale susțin că angajații declarați pozitiv la testul COVID 19 provin din mai multe secții, nefiind vorba deun focar. Angajații confirmați cu coronavirus au fost testați în cadrul programului de prevenție a izbucnirii focarelor COVID 19 în principala unitate medicală din județ. Testarea s-a făcut pentru cei care se află în concediu de odihnă și urmează a reveni în activitate.
Autoritățile medicale susțin că dintre cele 1268 de persoane infectate cu COVID 19 de la debutul pandemiei, 1148 cazuri externate, din care: 723 pers vindecate, 241 externate la cerere și 184 persoane refuza internarea. În momentul de față, în unitățile medicale din județ se află internate 92 persoane, 8 dintre acestea fiind în cadrul ATI.
Numărul persoanelor testate COVID 19 din Olt a ajuns la 8184, majoritatea în urma definiției de caz.