Toți preșcolarii și elevii dintr-o comună din Olt vor primi tablete de la primărie

1058

Necesitatea învățării on-line impusă de pandemia de coronavirus, dar și folosirea unor platforme educaționale și a Bibliotecii virtuale a determinat administrația unei comune din județul Olt să decidă ca toți copiii să poată avea acces la tehnologia modernă. Astfel, primăria va cumpăra tablete și cartele SIM cu acces la internet pentru toți preșcolarii și elevii din localitate.

Luând în calcul faptul că lipsa dotărilor digitale crește riscul de abandon școlar exact pentru elevii care erau deja într-o situație dificilă și că la “școală online” trebuie să aibă acces nu doar o parte dintre elevi, cei care dispun acasă de un computer, un laptop, o tabletă, cu conexiune la Internet, Primăria Bălteni a hotărât să acorde tuturor copiilor de vârstă preșcolară și școlară din localitate, gratuit, câte o tabletă.

,,Mă bucur să le pot oferi copiilor vești bune și să le pot spune că am pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a consiliului local al Comunei Bălteni, din data de 31 august 2020 spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre prin care vom acorda tablete gratis tuturor elevilor de la ,,SCOALA GIMNAZIALĂ ION I. GRAURE” , preșcolarilor de la G.P.N. Broscari și G.P.N. Bălteni, pentru o educație digitalizată în contextul actualei pandemii. Tableta pe care o va primi fiecare elev și preșcolar va fi însoțită de o cartelă SIM care să le ofere posibilitatea de conexiune la internet în vederea desfășurării în condiții optime a orelor de curs.,, a anunțat primarul Doru Marineață.