Primăriile primesc cereri pentru tichete școlare. Elevii pot primi 500 lei pentru rechizite și îmbrăcăminte

9206

Copiii care provin din familii cu venituri reduse vor putea să-și cumpere rechizite și alte lucruri pentru școală cu ajutorul tichetelor electronice acordate de stat prin direcțiile de asistență socială ale primăriilor. Tichetele sunt valabile pe tot parcursul anului școlar.

Guvernul acordă tichete sociale pentru 300.000 de elevi din familii defavorizate pentru cumpărarea rechizitelor și hainelor. Valoarea unui tichet, care va fi pe suport electronic, este de 500 de lei, acestea fiind valabile un an de la data emiterii. Banii vor fi alocați de Ministerul Fondurilor Europene prin Schema Națională de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizați (SNSED), în cadrul Programul Operațional POAD. Tichetele sociale vor fi distribuite de Instituția prefectului către autoritățile administrației publice locale de pe raza teritorială unde își au domiciliul destinatarii finali.

Deja primăriile au început să primească cereri, unele chiar de la începutul săptămânii, altele de azi și au făcut anunțuri în acest sens ,,Începând de joi, 27 august, până joi, 3 septembrie, Primăria Morunglav primește cereri pentru acordarea tichetelor sociale pentru sprijinul elevilor proveniți din familii cu o situație materială dificilă, în cuantum de 500 lei/copil/an școlar, în conformitate cu OUG 133/2020. Aceste tichete vor fi în format electronic și vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, cum ar fi: caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte instrumente necesare pentru activitatea școlară, precum și articole de vestimentație. Menționăm că tichetele se pot folosi timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului și pot fi utilizate numai în anumite magazine din localitatea de domiciliu. Lista cu aceste magazine va fi transmisă fiecărui beneficiar, odată cu distribuirea tichetului.,, a anunțat Primăria Morunglav.

Pentru a beneficia de aceste tichete, elevii din ciclul primar și gimanzial trebuie să aibă un venit lunar net pe membru de familie de până la 1.115 lei, iar preșcolarii de 284 lei.