PANICĂ la Caracal! Un cunoscut interlop caracalean, reținut cu puțin timp în urmă

956

Doi bărbați din comuna Redea, județul Olt, administratori ai unor firme de pază au fost reținuți, cu puțin timp în nurmnă, după mai multe percheziții făcute de polițiști și procurori. Aceștia îi acuză pe afaceriști de săvârșirea mai multor acte de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat de anchetatori la peste 700.000 de lei. Unul dintre cei doi bărbați reținuți este  cunoscutul interlop caracalean Remus Rădoi.

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reținut, cu puțin timp în urmă, conform unui comunicat de presăi, doi bărbați, de 34 și 42 de ani, din comuna Redea, județul Olt. Aceștia sunt cercetați sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului unei societăți pentru a favoriza o altă societate.

„În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei. De asemenea, în perioada 2018 – 2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o altă societate, administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, spun polițiștii.

Unul dintre bărbații reținuți este Remus Rădoi, zis Codiță, implicat în scandalul de la Caracal, cu dispariția celor două fete, Luiza și Alexandra, răpite, violate, ucise și arse de Gheorghe Dincă.

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, continuă activitățile specifice în vederea instrumentării cazului în care cei doi patroni din Redea au fost reținuți. Ei fac alte șapte percheziții în județul Olt, într-o altă cauza, din domeniul achizițiilor publice, în care sunt cercetate aceleași persoane.