Școala de Muzică a Liceului Titulescu Slatina testează aptitudinile viitorilor cursanți. Oferta este de 40 de locuri

1033

Şcoala de Muzică Slatina, structură a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina (Pedagogic), își așteaptă viitorii cursanți să se prezinte pentru testarea aptitudinilor muzicale.

Copiii cu înclinații artistice care doresc să învețe să cânte la un instrument după partitură, sunt așteptați să se înscrie la Școala de Artă cu program suplimentar ce funcționează în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, cu clase de arte plastice și muzică. Aceștia vor trebui să treacă mai întâi de testarea aptitudinilor muzicale, ce se va organiza pe 2 și 3 septembrie, orele 10.00- 12.00 și 15.00- 17.00, sala 14, etaj 1, corpul A al liceului.

Instrumente muzicale pentru testare: pian și vioară (cls.I)- 20 locuri; chitară clasică, flaut, clarinet, percuție (cls.III, IV și V)- 20 locuri.

Școala de Muzică Slatina îl are drept patron spiritual pe marele pianist Dinu Lipatti (cel care şi-a petrecut până la vârsta de 15 ani verile aici, oraşul natal al mamei sale) și funcționează ca o structură a fostului liceu pedagogic, a fost înfiinţată în 1960, iar în cadrul ei elevii din judeţ studiază mai multe instrumente muzicale, după aceeași programă ca cea a liceelor de muzică, cu ore de teorie și solfegii. Ea a format numeroşi profesori de muzică şi muzicieni, cel mai renumit cursant fiind soprana Felicia Filip.