50 de angajați în confecții la Slatina și Caracal, disponibilizați colectiv

370

500 de olteni și-au pierdut locul de muncă de la începutul anului, prin disponibilizări colective, pe fondul pandemiei. Angajatorii au fost nevoiți să reducă numărul salariaților. Luna aceasta, angajații din confecții au fost afectați, două societăți din Slatina și Caracal concediind colectiv 50 de salariați.

Luna trecută, 163 de olteni au fost disponibilizați colectiv, ca urmare a greutăților întâmpinate de agenții economici din Slatina pe fondul pandemiei de a-și valorifica producția, în domeniul confecțiilor textile și de fabricare a autovehiculelor, trabsport rutier, remorci și semiremorci. Cei mai mulți, 134, au fost disponibilizați de Altur Slatina. Luna aceasta, au ales varianta concedierilor colective două societăți din domeniul confecțiilor textile. Societate de tricotaje S.C. ITR S.R.L Caracal, administrată de italianul Del Carlo Piero, a disponibilizat 21 de angajați, iar societatea MARITHEO Conf Textile Slatina 29 de angajați.

De la începutul anului, 14 societăți din județ au notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă privind disponibilizarea colectivă a peste o mie de angajați. În final,  disponibilizări s-au făcut  doar pentru o parte dintre angajați, de către 13 societăți, fiind concediați în total 500 de olteni.

Pe aceeași temă:

Patronii olteni au disponibilizat colectiv 450 de angajați, 163 numai luna trecută