Lebădă rănită, prinsă în fire de pescuit, salvată de Garda de Mediu Olt

64

Județul Olt se poate mândri cu o adevărată deltă a râului Olt, din care nu lipsesc numeroase specii de plante și păsări protejate, printre locurile considerate un adevărat colț de rai numărându-se lacul de acumulare Ipotești. O lebădă rănită, prinsă în fire de la plase de pescuit, a fost salvată la timp de către Primăria Milcov și Garda de Mediu Olt.

,,Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin dispeceratul ISU Olt ca pe lacul de acumulare Ipoteşti, în zona teritorială Milcov, a fost găsită, de către nişte pescari, o lebădă care era imobilizată în fire provenite de la plasele de pescuit și care s-a constatat a fi ranită.Primăria Milcov a procedat la ridicarea lebedei ranite, agigurându-i totodată loc și hrană în perioada imediat următoare,, a transmis Garda de Mediu Olt.
Garda Națională de Mediu Olt împreună cu APM Olt  au preluat pasărea ce a fost transportată apoi  către un ONG din Sibiu care dispune de mijloace și echipamente pentru îngrijiri medicale veterinare. După recuperare, lebăda va fi readusă în arealul din care a plecat.