44 de permise reținute în Olt. Șoferi prinși beți la Morunglav, Corabia, Slatina și Stoenești

628

Peste 550 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 180.000 de lei , au fost aplicate de polițiști în acest sfârșit de săptămână. Nu mai puțin de 44 de șoferi au rămas pietoni, unii alegându-se chiar cu dosare penale.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au intervenit la 487 de evenimente, dintre care 327 fiind sesizate prin serviciul 112.

,,În urma intervențiilor, au fost aplicate 578 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 181.515 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 44 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șoferi băuți la volan au fost depistați pe drumurile din Corabia, Slatina, Morunglav și Stoenești. Cel depistat sâmbătă seara, pe Strada Principală, din comuna Morunglav, un bărbat de 41 ani, din comuna Cârlogani, avea o concentraţie alcoolică de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, având permisul de conducere anulat și refuzând recoltarea de mostre biologice.

Nici în cazul celui depistat la Corabia, tot sâmbătă, ora 01,05, alcoolul nu a fost singura problemă. Acesta, de  40 de ani, din comuna Orlea, conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,85mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de mostre biologice.