Sute de liceeni din Olt, de mâine în emoțiile BAC-ului de toamnă

83

Sute de absolvenți de liceu, care nu au promovat bacalaureatul până acum, s-au înscris pentru sesiunea din toamnă, ce se va desfășura de luni. Numărul celor care au ales să susțină examenul de maturitate acum sunt cu puțin peste jumătate din cel al liceenilor care nu au trecut de bacalaureat la sesiunea din vară.

Mâine încep emoțiile pentru cei care s-au înscris pentru a susține bacul de toamnă. Numărul lor este, însă, mult mai mic decât se așteptau autoritățile având în vedere că, doar din promoția de liceeni a acestui an, 1437 de liceeni nu au reușit să obțină media peste șase sau să obțină minim cinci la fiecare probă.

Vor susține Bacalaureatul sesiunea din toamnă circa 800 de candidați din Olt, în aceleași condiții ca și cel din vară, clasele fiind monitorizate video și audio, elevii vor sta la distanță și vor purta mască de protecție pe perioada probelor. Spre deosebire de sesiunea anterioară, absolvenții de liceu care vor susține examenul de maturitate nu vor mai avea o zi liberă între probe.

Bacul de toamnă se va susține în patru centre stabilite la nivel județean. Două dintre acestea sunt la Slatina, iar câte unul la Caracal și Corabia.

Probele scrise sunt programate astfel: 24 august limba și literature română, 25 august proba obligatorie a profilului , 26 august proba la alegere a profilului și specializării și 27 august limba și literatura maternă. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvstice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate se va face pe 2 septembrie,  prin anonimizarea numelor și prenumelui. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 5 septembrie.