Patronii olteni au disponibilizat colectiv 450 de angajați, 163 numai luna trecută

175

Sute de olteni și-au pierdut locul de muncă de la începutul anului, prin disponibilizări colective, pe fondul pandemiei. Angajatorii au fost nevoiți să reducă numărul salariaților. Deși se anunțase un număr de 916 concedieri colective, în cele din urmă doar jumătate au fost afectați.

Luna trecută, încă 163 de olteni au fost disponibilizați colectiv, ca urmare a greutăților întâmpinate de agenții economici din Slatina pe fondul pandemiei de a-și valorifica producția, în domeniul confecțiilor textile și de fabricare a autovehiculelor, trabsport rutier, remorci și semiremorci. Cei mai mulți, 134, au fost disponibilizați de Altur Slatina.

De la începutul anului, 12 societăți din județ au notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă privind disponibilizarea colectivă a 916 angajați. Cei mai mulți angajați erau ai unei societăți de confecții textile care, deși și-a anunțat intenția de a renunța la 308 salariați, în final a găsit o soluție salvatoare și a renunțat la disponibilizare. La fel au procedat și alte societăți, însă doar pentru o parte dintre angajați. Astfel, 11 societăți au disponibilizat în total 450 de olteni.

Pentru luna august, deja și-a anunțat intenția de disponibilizare o societate de confecții textile din Caracal, pentru 21 de salariați.