Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina a dat startul înscrierii în noul an de activități extrașcolare

935

Sub îndemnul ,,Descoperă-ți vocația! Cutivă-ți talentul!,, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina a dat startul înscrierii celor care doresc să urmeze unul sau mai multe cercuri ale palatului.

Până pe 7 septembrie, copiii din județ sunt așteptați să se înscrie la cercurile Palatului Copiilor. Cererea poate fi depusă online sau la secretariatul instituției. Activitățile educative extrașcolare pot fi urmate gratuit, atât la sediul modern din Slatina, cât și în cadrul structurilor din Corabia, Balș și Drăgănești-Olt.

Oferta anului școlar 2020-2021, pe profiluri, este următoarea:

  • Slatina: culturale- educație civică, cultură și civilizație engleză, teatru, pictură/desen, jurnalism/ziaristică, pictură pe sticlă;  artistice- atelierul fanteziei, muzică ușoară voală și instrumentală, chitară, instrumente muzicale tradiționale, dans popular, canto clasic și popular; sportive- judo, fotbal, gimnastică sportivă, tenis de câmp, jocuri logice / șah, dans modern, gimnastică ritmică/balet; tehnice- carting, foto-cineclub / tobotică, creație confecții, navomodele, radiotelegrafie, machete – construcții mașini; științifice- floricultură, informatică, matematică aplicată în tehnica de calcul, protecția mediului, tehnoredactare.
  • Structura CORABIA: matematică aplicată în tehnica de calcul, dans popular, carting
  • Structura DRĂGĂNEȘTI-OLT : carting, creație confecții, informatică
  • Structura BALȘ: informatică, tenis de masă.

Palatul Copiilor „Adrian Băran” are o Cactivitate de peste 60 de ani- a luat ființă la 1 mai 1953 cu denumirea de Casa Pionierilor. Începând cu septembrie 2017, a fost dat în folosință noul sediu din Slatina, ce cuprinde 25 de săli de cercuri, sală de spectacole cu 300 locuri, 3 săli de balet, foaiere expoziționale.