Locuinţe proprietate personală, prin credit ipotecar, construite prin ANL la Balș, dar și locuințe pentru personal medical și educativ

326

Balșul ar putea fi prima localitate din sudul țării care ar putea implementa, prin ANL,  “Programul de construcții locuinţe proprietate personală, prin credit ipotecar”. Administrația locală deja a identificat un teren pe care să-l pună la dispozișia agenției și a purtat discuții privind construirea de locuințe ANL și pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

La Balș, ANL va finaliza 20 de de locuințe pentru tineri și va demara execuția pentru alte 20 de unități locative. Astăzi, amplasamentul din str. Nicolae Bălcescu a fost vizitat de către directorul general adjunct al ANL, corăbianul Gabriel Stanciu. Vizita s-a efectuat în prezența primarului Mădălin Teodosescu. Edilul a stabilit cu conducerea ANl că va depune solicitarea și documentația privind construcția de noi locuințe dedicate specialiștilor din sănătate și invățămînt. Un alt obiectiv vizat prin ANL este cel de construcții locuinţe proprietate personală, prin credit ipotecar.

,,În acest sens autoritatea publică locală a identificat un teren ce poate fi pus la dispoziția agenției. “Programul de construcții locuinţe proprietate personală, prin credit ipotecar” este primul program implementat de agenție. Acesta se adresează tuturor persoanelor cu cetățenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani și pot accesa un credit sau pot plăti integral din surse proprii o locuință construită prin intermediul ANL. Locuinţele (apartamente sau case individuale), sunt construite pe terenuri care sunt puse la dispoziţia agenției de către autorităţile publice locale, cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. De asemenea, consiliile locale asigură utilităţile și dotările tehnico-edilitare necesare. Fondurile utilizate pentru finanţarea lucrărilor de execuţie a acestor locuinţe sunt fonduri private, asigurate de viitorii proprietari,, a anunțat Agenția Națională pentru Locuințe.

La nivelul orașului Balș, ANL a recepționat, până în prezent, 60 de apartamente, construite prin programul de construcții pentru tineri, destinate închirierii.