PSD Olt și PSD Corabia au contestat candidații PNL-USR-Plus pentru administrația corăbiană

740

Azi este ultima zi în care candidații la alegerile locale de pe 27 septembrie își depun dosarele de candidatură. Admise de BEC Corabia, candidaturile Alianței PNL USR PLUS pentru administrația corăbiană au fost contestate de către PSD.

,,Cele trei partide de dreapta: PNL USR Plus Corabia și-au dat mâna pentru a transforma Corabia într-un oraș modern-european.,, a anunțat George Ciucu, candidatul alianței la Primăria Corabia. Prin Hotărârea nr.8 din 16 august, BEC Corabia a admis candidatura lui Gheorghe Alin Ciucu la funcția de primar al orașului Corabia și a listei de candidați pentru Consiliul Local al orașului Corabia. Însă PSD a depus două contestații, atât din partea organizației județene, cât și a celei locale Corabia.

,,PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, prin organizația județeană Olt și organizația locală Corabia, a depus două contestații către biroul electoral de circumscripție Corabia pentru următoarele considerente: Conform listelor de candidați depuse de Alianța PNL USR PLUS Corabia, persoanele aflate la pozițiile 8 si respectiv 19 sunt membrii Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate și nu fac parte din Alianța PNL USR PLUS. Conform dispozițiilor articolului 47, alin 2 din Legea 115/2015 – În cazul alianțelor electorale dintre partide politice , listele cu propuneri de candidați trebuie semnate și de conducerile județene ale fiecărui partid politic din alianță. Conform listelor de candidați depuse de Alianța PNL USR PLUS Corabia, rezultă în mod indubitabil faptul că sunt doar trei semnături indescifrabile, fără a fi menționat în mod eligibil numele celor care au semnat alianța, cu atât mai mult fiind menționate doar trei semnături și nu patru, câte una din partea conducerilor județene ale fiecărui partid din alianță cât și una din partea fiecărei organizații locale.,, a transmis PSD Corabia.