Peste 200 de oameni ai legii din Olt acționează zilnic pe linia COVID-19. Sancțiunile curg

51

Peste 200 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează zilnic în Olt pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Controalele vizează în special respectarea măsurilor în zonele aglomerate și mijloacele de transport în comun.

Și în ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, polițiști locali au desfășurat, pe raza județului Olt, acțiuni pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
,,Timp de două zile, forțele de ordine au fost angrenate în diverse acțiuni realizate la nivelul județului Olt, preponderent, în zonele aglomerate și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților au fost controlate aproximativ 170 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, fiind legitimate peste 2.900 de persoane.  Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 36.780 de lei,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii avertizează că vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.