EXEMPLU/ Vindecat de coronavirus, prefectul județului Olt a donat PLASMĂ pentru tratamentul pacienților-covid

621

Tratamentul cu plasmă de la pacienți vindecați a început să fie tot mai des folosit pentru salvarea paienților COVID-19 aflați în stare critică. Azi, un exemplu de implicare pentru cei care s-au luptat cu temutul virus și l-au învins a dat reprezentantul Guvernului în Olt care s-a prezentat la Centrul de Transfuzii Olt pentru a da, astfel, o șansă la viață și altor semeni infectați.

,,Astăzi ,domnul Prefect al județului nostru a venit la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt și, ca fost pacient vindecat Covid, a donat sânge în vederea prelucrării plasmei Covid. Fiind o persoană tânără și sănătoasă, a promis că va reveni să doneze sânge și sperăm ca mulți dintre cetățeni să- i urmeze exemplul. In numele pacienților grav bolnavi, îi mulțumim așa cum le mulțumim tuturor donatorilor noștri,, a anunțat cu puțin timp în urmă Centrul de Transfuzii Olt, postând pe pagina de socializare, drept exemplu, și imagini cu Florin Homorean donând sânge.

Florin Homorean, prefectul județului Olt, a fost internat în 12 iulie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a fost depistat pozitiv la testul COVID 19. După zece zile petrecute ca asimptomatic în spitalul slătinean, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, motiv care i-a determinat pe medici să-l transfere la Spitalul Colentina din București. A fost externat pe 29 iulie și a stat apoi în izolare până pe 4 august. Ca pacient vindecat de virusul chinezesc, reprezentantul Guvernului în teritoriu a dorit să vină în ajutorul celor internați, donând plasma necesară transfuziei.

Reamintim că pe pe 13 august, un slătinean în vârstă de 44 de ani a decedat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după mai multe zile în care starea sa a devenit critică și s-a încercat în zadar transferul la o unitate medicală superioară. La insistențele familiei și în urma mobilizării mai multor persoane, s-a reușit să fie procurată plasmă din alt județ pentru folosirea tratamentului cu plasmă de la un pacient vindecat de coronavirus, la Slatina fiind realizată prima astfel de transfuzie. Tratamentul nu l-a mai putut ajuta pe slătinean, tatăl a doi copii, să rămână în viață.