Razie în Olt, vizați fiind bicicliștii. A curs cu sancțiuni

241

42 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor, de la începutul anului, pe raza județului Olt. Acest bilanț i-a determinat pe oamenii legii să deruleze o acțiune specială dedicată bicicliștilor. Iar amenzile au curs, în doar câteva ore.

,,Indisciplina bicicliștilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Acesta este si motivul pentru care, timp de 4 ore,  polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic. Astfel, ieri, 13 august a.c., în intervalul orar 16-20, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea cauzelor producerii accidentelor grave, în special indisciplina bicicliștilor. Polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.,, anunță Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În doar 4 ore, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale (dintre care 195 au fost aplicate  bicicliștilor). Dintre abaterile săvârșite de bicicliști, 42 au fost depistați sub influența alcoolului, 2 fără a purta veste reflectorizante, 21 având defecțiuni la sistemul de frânare/ lipsă sistem sonor biciclete și  6 efectuând traversări neregulamentare.
La nivel județului Olt, de la începutul anului, până la 13 august 2020, pe drumurile publice s-au înregistrat 42 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, 2 persoane au decedat, 12 au fost rănite grav și alte 28 de persoane au fost rănite ușor.