PREMIERĂ/ Prima transfuzie cu plasmă pentru un pacient cu COVID-19 la Slatina

3261

Medicii slătineni s-au mobilizat și au reușit o premieră la nivelul județului Olt. Transfuzia cu plasmă de la un pacient vindecat de COVID-19 va fi folosită pentru prima dată și la SJU Slatina pentru salvarea unui bărbat aflat în stare critică.

Transfuzia cu plasmă este o metodă mai veche de combatere a bolilor infecțioase și pare să dea rezultat și în cazul infecției cu SARS-CoV2. Ea va fi folosită, în premieră, și la Spitalul Județean de Urgență Slatina. În urma apelului făcut de către familie, dar și datorită implicării dr. Renică Diaconescu, șeful secției Neurologie a SJU Slatina, senator de Olt și vicepreședinte al Comsiiei de sănătate din Senatul României, precum și a dr. Ramona Lenisc, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Olt, un pacient infectat cu COVID-19va putea beneficia de această metodă de tratament.

,,Într-o oră a fost obținută plasma imunizată atât de prețioasă și se află în drum spre Slatina! Terapie cu plasmă imunizată la pacienții Covid 19 si la noi! Ținem pumnii strânși colegilor din ATI care sunt convinsă că vor face tot ceea ce omenește pot!,, a postat un medic slătinean pe o rețea de socializare.

Au început anunțurile legate de donarea de plasmă. Strigăt de ajutor din partea unui oltean