Încă două cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în focarul de la Schitu

128

Dacă azi autoritățile au raportat primul deces în cadrul focarului de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, în cazul căruia s-a decis instituirea carantinei nu numai pentru unitatea medicală, ci pentru întreg satul Greci, printre cazurile confirmate în ultimele 24 de ore se numără încă două pozitive în acest focar.

Focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci se extinde. În ultimele 48 de ore, au fost confirmate încă 10 cazuri, ultimele 2 pozitive fiind din lotul de 21 de teste în lucru. Astfel, numărul total al infectărilor cu SARS-Cov2 ajunge la 55 cazuri pozitive COVID-19 din care: 18 cazuri= personal angajat ( 5 asistenți medicali, 8 infirmieri, 3 îngrijitori, 2 spălătorese ); 37 cazuri= pacienți. În cadrul unității medicale a fost activat și se aplică “Planul Alb”.

Aseară a fost înregistrat și un deces. Este vorba despre o pacientă de 80 de ani, internată la Spitalul Caracal. Femeia a ajuns la Spitalul Slatina pe 11 august, de unde a fost transferată la spitalul-suport COVID Caracal. Suferea de demență senilă și insuficiență cardiacă.

Satul Greci din comuna Schitu se află în carantină pentru 14 zile, instituită duminică seara, după ce mai mulți localnici, angajați la spitalul din localitate, s-au infectat cu coronavirus.

De asemenea, unitatea sanitară este în regim de carantină, fiind interzise atât intrările, cât și ieșirile din obiectiv ale personalului și  asistaților. Începând de ieri, s-a decis ridicarea carantinei doar pentru personalul care are în dinamică 2 teste negative, la interval de 7 zile. Acesta  poate părăsi unitatea intrând în programul normal de ture.

În județul Olt, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 980 cazuri.