Filtru la Schitu: 855 de autovehicule controlate și circa 1100 persoane legitimate

78

Localitatea Schitu, unde în satul Greci autoritățile au instituit duminică seară carantina, urmare a focarului de coronavirus de la spitalul din localitate (53 infectați, 1 deces), este monitorizat permanent de forțele de ordine. În ultimele 24 de ore, filtrele au oprit în vederea verificării sute de autovehicule și circa 1100 de persoane, fiind aplicate și amenzi.

,,La intrările și ieșirile din comuna Schitu au fost instituite filtre, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi verificând îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea, din localitate. În interiorul localității acționează echipe mobile care asigură ordinea și linistea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19,, anunță IPJ Olt.
Potrivit purtătorului de cuvânt al polișiei oltene, Alexanfdra Dicu, în urma activităţilor desfășurate în localitatea carantinată, oamenii legii au controlat 855 de autovehicule și au legitimat aproximativ 1.100 de persoane. Echipa mobilă formată din polițiști și jandarmi a efectuat 34 de verificări la persoanele izolate la locuințe.
,,În urma neregulilor constatate pe raza comunei Schitu, au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și patru pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pe raza acestei localități este de aproximativ 8.000 de lei. Polițiștii rutieri au retras 3 certificate de înmatriculare, întrucât autovehiculele aveau inspecția tehnică periodică expirată,, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 240 de politiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.
Astfel, au fost verificate 18 mijloace de transport în comun și 68 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 1.500 de lei.