Au început anunțurile legate de donarea de plasmă. Strigăt de ajutor din partea unui oltean

880

Considerată o opțiune de tratament pentru pacienții critici infectați cu COVID-19, transfuzia cu plasmă de la pacienții vindecați a început să fie tot mai des folosită. Iar anunțurile familiilor care doresc să-și salveze persoanele dragi au început déjà să apară în spațiul virtual. Printre acestea, și un apel pentru salvarea unui oltean.

,,Stimați prieteni, fac și eu un apel din suflet către dumneavoastră, să ajutăm acest consătean al nostru care trece printr-o situație critică. Vă mulțumesc pentru înțelegere!,, este apleul lansat pe o rețea de socializare de către Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni, care dorește astfel să vină în ajutorul unui consătean.

Transfuzia cu plasmă este o metodă mai veche de combatere a bolilor infecțioase și pare să dea rezultat și în cazul infecției cu SARS-CoV2. Plasma este o componentă a sângelui, iar sângele persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 conține anticorpi – molecule care au învățat să recunoască și să combată agentul patogen, și anume noul coronavirus (SARS-COV-2).

Plasma de la donator vindecat COVID-19 se administrează doar pacienților critici care fie se află într-o secție de ATI, fie prezintă o progresie rapidă a unei pneumonii severe / a unor infiltrate pulmonare  în ciuda tratamentului administrat, fie sunt ventilați mecanic de mai puțin de 10 zile sau în pragul intubației și ventilației mecanice.