Continuă controalele și sancțiunile în Olt pe linia respectării măsurilor anticovid

104

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19. Acțiunile au vizat și localitatea carantinată- Greci.

Județ cu o localitate aflată în carantină- satul Greci al comunei Schitu, în Olt controalele oamenilor legii privind respectarea măsurilor anticovid continuă. Numai în ultimele 24 de ore, aproximativ 260 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au desfășurat acțiuni de verificare. Peste 50 de agenţi economici și 48 de mijloace de transport au fost controlate.
În urma abaterilor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
Controalele au vizat și localitarea Schitu, unde la intrarile și ieșirile din comună au fost instituite filtre, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi verificând îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea, din localitate. În interiorul localității acționează echipe mobile care asigura ordinea și linistea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.
În urma activităţilor desfășurate în această localitate, oamenii legii au controlat peste 600 de autovehicule și au legitimat aproximativ 1.000 de persoane.
,,În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și una pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020. Valoarea totala a sancțiunilor aplicate pe raza acestei localități este de aproximativ 6.000 de lei. Totodată, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare, întrucât autovehiculul respectiv avea inspecția tehnică periodică expirată.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.