53 de cazuri confirmate, 21 de teste în lucru la Spitalul Schitu. Carantina va fi ridicată pentru personalul cu 2 teste negative

228

Rezultatele anchetei epidemiologice derulate în perioada 03- 12.08.2020 la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci arată 53 de cazuri pozitive COVID-19 din care: 18 cazuri= personal angajat ( 5 asistenți medicali, 8 infirmieri, 3 îngrijitori, 2 spălătorese ); 35 cazuri= pacienți. În cadrul unității medicale a fost activat și se aplică “Planul Alb”.

Din cele 232 de persoane, pacienți și salariați, testate în cadrul Spitalului Schitu de DSP Olt, 51 au rezultat pozitiv pentru infecția Covid-19. Alte 2 persoane, din cele 42 testate la SJU Slatina, au același rezultat. În lucru mai sunt 21 de probe.
,,Pacientii confirmati cu infectia Covid-19 au fost izolati de la momentul depistarii, in doua din pavilioanele obiectivului, pe sexe ( pavilion 4 si pavilion 6 ). La propunerea DSP Olt, unitatea sanitara a intrat in regim de carantina, pana la max. 14 zile. Au fost interzise atat intrarile, cat si iesirile din obiectiv ale personalului, cat si al asistatilor. A fost permis accesul pentru aprovizionarea cu alimente la nivelul obiectivului, cat si auto- sanitarelor pentru situatii medicale si a personalului medical careia a fost solicitat pentru acordarea consultului de specialitate. Deplasarea din 2 in 2 zile a unui medic infectionist, angajat al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina pentru evaluare si stabilirea conduitei terapeutice necesare,, transmite DSP Olt.
Începând de azi, s-a decis ridicarea carantinei in functie de evolutia imbolnavirilor din randul colectivitatii. Astfel, personalul care are in dinamica 2 teste negative, la interval de 7 zile, poate parasi unitatea intrand in programul normal de ture. S-a mai decis: mentinerea restrictiei internarilor/ externarilor pana la declararea inchisa a focarului; Monitorizarea prin personalul angajat obiectivului, ai pacientilor pozitivi cu infectia Covid-19: termometrizarea de 2 ori / zi; determinarea saturatiei oxigenului; monitorizarea starii generale.