VIDEO/ Braconieri din Olt, prinși la Porumbacu după ce s-au infiltrat printre pescarii recreativi. Prinseseră cca 200kg pește

232

După o noapte de stat la pândă, reprezentanții AJVPS Sibiu au prins în flagrant, chiar când scoteau plasele pline cu pește din râul Olt, la Porumbacu, doi braconieri olteni. Aceștia sunt recidiviști și se infiltraseră încă de pe zi printre pescarii recreativi.

Doi braconieri din județul Olt s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși la pescuit ilegal pe râul Olt în zona Porumbacu. Inițial, aceștia și-au instalat cortul în jurul altor pescari, pe timpul zilei, pozând în pescari recreativi, însă odată cu lăsarea nopții au acționat cu plasele. Reprezentanții AJVPS Sibiu i-au pândit până ce i-au prins în flagrant trăgând plasele în care prinseseră circa 200kg pește. Peștele a fost redat, cu ajutorul voluntarilor, mediului acvatic.

Publicată de AJVPS Sibiu pe Luni, 10 august 2020

 

”De la sediu am plecat la ora 23:00 și la pe la ora 24:00 am început pânda. La ora 4:00 noaptea i-am prins exact când încercau să scoată plasa din apă. Este vorba despre două persoane de aproximativ 45 de ani, din județul Olt. Au declarat că aceasta le este ocupația, prind pește pentru vânzare și acum au venit la Sibiu pentru că momentan la ei și la Drăgășani nu mai dă balta pește”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul AJVPS Sibiu, Romeo Stoicescu.

Imaginile au fost postate de către AJVPS Sibiu pe pagina de socializare.

Publicată de AJVPS Sibiu pe Luni, 10 august 2020