Scafandrii olteni, în misiune de salvare pe litoral. Ieri au avut o intervenție specială

112

În perioada 9-23 august, echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt asigură intervenția pe litoralul românesc. Deja, ieri salvatorii olteni au avut parte de o misiune specială, din afara competenței lor, salvând viața unei persoane care nu se afla în pericol de înec.

Cei cinci salvatori olteni- Mitrache Marius, Barcan Viorel Sandu, Costea Marius Adinel, Pică Gabriel și Călin Ionuț Tiberius- desfășoară în această perioadă, timp de două săptămâni, misiuni pe litoralul românesc de patrulare cu ajutorul ambarcațiunilor cu motor și vor acționa pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec.

,,În perioada în care nu se vor afla în posturile temporare, amplasate în Eforie Nord și Portul Tomis, scafandrii olteni se vor pregăti alături de instructorii din cadrul ISU Constanta și vor desfășura misiuni de scufundare în Marea Neagră. Misiunile de căutare-salvare în mediul acvatic, pentru perioada 09-23 august, vor fi asigurate de echipele de scafandri din județe limitrofe.,, anunță ISU Olt.

Deja, ieri salvatorii olteni au avut parte de o intervenție specială, chiar dacă nu a avut legătură cu apa. ,,Ei se aflau în Neptun, alături de colegii de la ISU Constanta, la misiunea de căutare a tânărului dispărut acum două zile în mare. Într-un moment de respiro, au fost alertați de strigătele persoanelor aflate în zonă și s-au deplasat imediat în locul respectiv. Au găsit un bărbat, cel mai probabil într-o criză de epilepsie, s-au asigurat că acesta nu își produce alte leziuni pe timpul crizei și l-au monitorizat până când acesta și-a revenit. Concomitent, au anunțat evenimentul la 112, iar în scurt timp la locul evenimentului a ajuns un echipaj SMURD. În astfel cazuri este important să acționezi conform procedurilor, mai ales că circulă foarte multe „legende” referitoare la modul de intervenție în cazul pacientului epileptic. BARCAN Viorel Sandu și PICĂ Gabriel, scafandri în cadrul ISU Olt, au fost oamenii potriviți, la locul și la momentul potrivit! Putem să-i numim și OAMENII ZILEI și vrem să le mulțumim pentru exemplul dat!,, au postat, cu mândrie, pe pagina de socializare, colegii salvatorilor olteni.