Meșterul Cococi candidează la primărie

397

Meşterul popular Ionel Cococi va candida pentru funcţia de primar al comunei Vădastra, localitate cu adânci rezonanțe istorice căreia a reușit să-i redea valoarea și s-o facă, prin prisma obiectelor de lut lucrate în stil arhaic, cunoscută în lumea întreagă. Acesta va candida din partea PNL.

I s-a dus vestea peste tot în ţară şi chiar peste hotare cum că ar fi „îmblânzit” lutul, devenind primul olar din Vădastra după mai bine de 7500 de ani. Sub mâinile lui Ionel Cococi, lutul capătă forma unor vase cu mare căutare printre cunoscători şi apreciatorii artei populare, un model arhaic. Ceramica neolitică de Vădastra, reconstituită de Cococi, a trecut de mult graniţele ţării şi se regăseşte la loc de cinste în colecţiile unor francezi, belgieni, italieni sau bulgari.
Ionel Cococi şi-a anunţat intenţia a modela nu numai lutul, ci şi destinele consătenilor săi. El va candida pentru funcția de primar al localității natale, din partea PNL.

Este pentru a doua oară când meșterul își încearcă șansele în administrașia publică, în urmă cu patru ani candidând tot din partea PNL și reușind să-și atragă puțin peste o zecime din voturile consătenilor.