100.000 lei AMENDĂ pentru un incinerator de deșeuri din Slatina. Proprietarii au refuzat controlul Gărzii de Mediu

445

Proprietarii unui incinerator de deșeuri din Slatina s-au ales cu o amendă uriașă, de 100.000 lei, după ce au refuzat să controlul Gărzii de Mediu,

În urma mai multor sesizări potrivit cărora la o societate de reciclare și tratarea a deșeurilor diverse de pe str. Milcovului din Slatina au loc frecvente încălcări ale normelor legislației de mediu, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu a mers ăn control la incineratorul slătinean de deșeuri. Însă inspectorii de mediu nu au fost bine primiți, așa că firma S.C. Xtreme Ecoenergy Group SRL s-a ales cu o amendă uriașă.

“Din păcate, încălcând grav legea și complicându-și și mai tare situația, proprietarii incineratorului au refuzat accesul echipei de comisari pe amplasament. În consecință, operatorul economic ce are în proprietate acest incinerator va fi sancționat pentru nefacilitarea controlului, cu amenda contraventională în valoare de 100.000 lei”, arată Garda Națională de Mediu într-un comunicat de presă.

Societatea slătineană nu a scăpat însă de control, Garda de Mediu anunțând că va continua demersurile pentru a fi permis accesul comisarilor pe amplasamentul incineratorului si pentru finalizarea controlului.