Zeci de unități de învățământ din Olt nu au directori. Concurenții, așteptați să se înscrie la testare

329

Posturile de conducere ale unităților de învățământ care nu au fost ocupate prin concurs și pe care au fost delegați directori în anul școlar trecut, au fost scoase la concurs de către IȘJ Olt, în vederea delegării pe perioada viitorului an școlar. Azi este ultima zi în care cadrele didactice, experți în management educațional, pot depune opțiunile, testarea cunoștințerlor urmând a avea loc pe 13 august.

Joi, Inspectoratul Școlar Județean Olt va testa candidații care doresc să ocupe unul dintre cele 37 de posturi de conducere de la nivelul unităților de învățământ din județ. Este vorba de 29 de posturi de directori plini (dintre care 5 pentru licee, unul pentru o grădiniță -GPP7 Slatina, iar restul pentru școli gimnaziale) și 8 posturi de director adjunct.

Conform graficului de desemnare a directorilor, 9 – 10 august este perioada de depunere la Inspectoratul Școlar Județean Olt, de către cadrele didactice înscrise în Registrul național al experților în management educațional, interesate de ocuparea, în anul școlar 2020-2021, prin detașare în interesul învățământului a unei funcții de director sau de director adjunct rămasă vacantă după concurs la o unitate de învățământ, a opțiunii în scris, cu precizarea unității de învățământ și a funcției de care sunt interesate. În perioada 11 – 12 august, cadrele didactice care au depus opțiuni vor depune, în format electronic, planul operațional pentru anul școlar 2020-2021 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea.

Testarea cunoștințele privind legislația școlară raportată strict la specificul și nivelul unității de învățământ pentru care au optat se va face pe 13 august, prin adresarea unui chestionar online.

Pe 17 august, inspectoratul școlar va afișa rezultatele.