Focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cornici Schitu se extinde. Toate cazurile noi sunt pacienți si personal din unitatea medicală

653

Autoritățile au confirmat astăzi 14 noi cazuri de coronavirus. Toate cazurile sunt în focarul declarat zilele trecute la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu. Potrivit DSP, mai mult de jumătate din cazuri sunt reprezentate de pacienți, restul fiind asistente, infirmiere, ingrijitoare și spălătorese. Din păcate, numărul cazurilor în focar a ajuns la 32  și se pare că nu se opreste aici.

În ultimele 24 de ore, în Olt, au fost confirmate cu coronavirus 14 persoane. Potrivit DSP Olt, toate sunt în focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu. Astfel, numărul cazurilor în acest focar, declarat de autoritățile sanitare zilele trecute, a ajuns la 32. Mai mult de jumătate din persoanele infectate cu SARS-COV-2 sunt pacienți. Surse medicale susțin că starea de sănătate a pacienților este una bună, majoritatea fiind tratați în unitatea medicală de la Schitu, sub supravegherea unui medic infecționist de la SJU Slatina. Toate persoanele infectate au fost mutate într-un pavilion al unității spitalicești.
Până acum,la nivelul județului Olt, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul chinezesc
862 de persoane. În momentul de față se mai află internate 267 de persoane, dintre care 6 la ATI. Autoritățile susțin că 483 persoane au fost externare, din care: 377 vindecate și 106 la cerere. Au fost înregistrate și 108 persoane care au refuzat internarea.
Numărul oltenilor care au pierdut lupta pentru viață a ajuns la 28.
Până acum, la nivel județean, au fost testate 6843 pers testate.