Fotbalul de maidan, ce a creat mari fotbaliști, folosit în atrenamentul viitorilor ,,Rațʺ ai Oltului

281

Fotbalul de maidan revine în pregătirea micilor fotbaliști, însă nu în localitățile rurale fără baze sportive moderne, ci chiar în antrenamentele unei mari academii. Considerând că astfel cei mici pot gândi singuri strategii și găsi soluții, Școala de Fotbal a Academiei Răzvan Raț a adus maidanul în fotbalul juvenil.

Luând în calcul faptul că majoritatea jucătorilor mari s-au dezvoltat cel mai bine pe maidan, acolo unde au învățat să gândească singuri strategiile nu doar să le aplice gata învățate de la antrenori, antrenorii Academiei Raț au întors fotbalul juvenil la origini, refolosind în pregătirea micuților strategia care să le dezvolte și creativitatea.

,,Implementăm proiecte care ajută copiii să se dezvolte ața cum trebuie la vârsta care o au. Am adus maidanul în cadrul ciclului săptămânal.De ce? Avem nevoie de copii creativi. Majoritatea jucătorilor mari s-au dezvoltat cel mai bine pe maidan. Scolile de fotbal limitează în general creativitatea. Antrenamentul complementar nu ne răpește din timpul efectiv de lucru al antrenamentului propriu -zis de fotbal. Am creat un concept de pregătire care stimulează inteligența celor mici. Astfel vedem copii care încep să găsească soluții în relația 2/1. Am introdus pentru vârstele mici 4-5-6-7 ani cursul de psiho-motricitate care practic îi pregătește pe cei mici pentru fotbal și alte discipline sportive când ajung la 7 ani.
Pentru 6 și 7 ani small side games 2/2 la 6 ani și 3/3 la 7 ani. Mulți se grăbesc la 5/5. Sunt copii la 5/5 la 6-7 ani care ating foarte rar mingea. Se pot ei oare dezvolta? Urmăriți puțin pe Facebook și o să vedeți copii care nu au cum să se dezvolte la 5-6-7 ani pentru ca nu ating mingea la 5/5. Stim ca ne va fi foarte greu să convingem oamenii că ăsta este drumul cel bun folosit de multe academii mari din Europa,, explică antrenorul Dan Baciu.
Astfel, micuții se dezvoltă specific vârstei.