Școală pe scenarii, în funcție de numărul cazurilor din fiecare localitate

536

Noul an școlar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge la cursuri. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către președintele țării. La nivelul fiecărei localități se va stabili care din cele trei scenarii dispuse de autorități va fi impus comunității în privind procesului de învățare.

În urma ședinței pe care președintele Iohannis a avut azi după-amiază cu premierul şi mai mulţi miniştrii şi secretari de stat, s-au luat decizii cu privire la începerea noului an școlar, care va începe pe 14 septembrie. Autoritățile au elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate:

-Scenariul VERDE înseamnă că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană infectată cu Covid-19, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. ”Toți elevii merg la școală, se țin cursuri normale.”, precizează președintele.

– Senariul GALBEN – 1-3 persoane infectate, în medie, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori: ”O parte din activități se țin în școală și o parte în online. Grădinițele și primarul merg la școală, clasele ce se pregătesc de examene merg la școală, iar celelalte clase trebuie să facă loc de distanțare.”

– Scenariu ROȘU – mai mult de 3 cazuri, în medie, în ultimele zile. ”Școala se închide de tot, se învață doar online.”

Scenariul pentru fiecare școală urmează să fie stabilit de autoritățile locale.