Enervați să-și ,,chemeʺ verdele pentru a traversa, necivilizații vandalizează semafoarele inteligente din Balș

153

A trecut un an și un pic de când traficul din Balș, cel mai aglomerat din sudul țării, este dirijat de către semafoare inteligente. Însă tehnologia nu face casă bună cu prostia, destui fiind prost-crescuții care distrug butoanele prin care solicită schimbarea culorii semaforului în verde pentru a putea traversa strada.

Enervați, probabil, că verdele nu a apărut așa rapid cum și-ar fi dorit pentru a traversa strada sau, pur și simplu, din prostie, cetățeni certați cu bunul-simț și respectul vandalizează semafoarele inteligente montate în Balș cu scopul de a fluidiza traficul. Au făcut-o noaptea trecută cu semaforul din zona Monument, căruia i-au rupt butonul de schimbare a culorii de trecere pentru pietoni.

Vandalizări de acest gen nu se întâmplă pentru prima dată în urbea de pe Olteț. La fel au pățit și semafoarele din centru- trecerea de la CT, de la spital, de la biserică, în centru spre platou.

Semafoarele inteligente au intrat în funcțiune în Balș pe 24 iulie 2019, la 12  treceri de pietoni, în urma demersurilor repetate făcută de către senatorul de Olt Siminica Mirea și edilul Mădălin Teodosescu. Timpul de așteptare pentru pietoni este calculat în funcție de intensitatea traficului. Sistemul de semafoare “inteligent” calculează, pe baza unor bucle inductive, timpii de verde/roșu pentru a asigura un flux de trafic fără ambuteiaje. Toate semafoarele comunică între ele astfel, circulând cu viteza recomandată, șoferii putând avea verde în toată localitatea.

Valoarea investiției efectuate de către CNAIR s-a ridicat la circa 1, 3 milioane lei, aceasta fiind variant găsită pentru rezolvarea traficului de coșmar din oraș până la finalizarea Centurii Ocolitoare, parte a Drumului Expres Craiova- Pitești.