Aproape 1.000 de polițiști infectați cu coronavirus și peste 6.700 în izolare sau carantină

293

Aflați în prima linie de luptă anti-covid, polițiștii nu au fost ocoliți de virusul chinezesc. Potrivit unui comunicat al Sindicatului Europol, numărul angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) infectați cu coronavirus s-a dublat în ultimele 30 de zile.

La solicitarea Europol, potrivit MAI, la finele lunii trecute, numărul total de angajați M.A.I. pentru care s-a impus autoizolarea/carantina  este de 6730; numărul total de angajați M.A.I. confirmați cu virusul COVID-19 este de 932; numărul total de angajați M.A.I. declarați vindecați 539;

,,Practic, dacă la sfârșitul lunii iunie erau puțin peste 500 de angajați MAI infectați, la o lună distanță, numărul acestora aproape s-a dublat, în momentul de față depășind 1000 de cazuri confirmate. Cifrele cu angajații MAI infectați/carantinați sau izolați arată în mod clar că riscurile la care sunt supuși aceștia în exercitarea atribuțiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaților MAI infectați cu SARS-CoV- 2 aflați în prima linie crește simțitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceștia le desfășoară, fie în stradă sau la frontierele țării”, se arată în comunicatul Sindicatului Europol.