Demersuri liberale pentru asigurarea permanenței de către farmaciile din municipiul Slatina

115

Liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, candidatul liberalilor la funcția de primar al Slatinei, promite că în scurt timp slătinenii vor putea să-și procure medicamentele necesare îmbunătățirii stării de sănătate la orice oră din zi sau din noapte.

Potrivit unui comunicat de presă,liderul PNL Olt Liviu Voiculescu a avut, astăzi, discuții cu directorul Casei Județene de Sănătate căruia i-a cerut rezolvarea acestei probleme sesizată de tot mai mulți locuitori ai municipiului. Politicianul a primit asigurări că au fost făcute demersurile necesare soluționarii problemei și că, în scurt timp, ea va fi rezolvată.

,,În ultima perioadă am primit semnale din partea slătinenilor privind necesitatea funcționării în regim permanent a unei farmacii care să asigure continuitatea furnizării de medicamente către populație. Luând act de acest aspect și ținând cont că singura farmacie cu program non-stop din Slatina a renunțat la acest serviciu, astăzi am avut o întrevedere cu directorul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Sorina Oancea, pentru a găsi împreună o soluție prin care unul sau mai mulți furnizori de medicamente să deservească slătinenii în regim de permanență. Un astfel de demers a fost inițiat de Casa de Asigurări de Sănătate încă din luna iunie a acestui an, prin înaintarea unei solicitări oficiale către Colegiul Farmaciștilor Olt, singura instituție care poate identifica o farmacie capabilă și dispusă să desfășoare non-stop activitatea de furnizare a medicamentelor către populație. Până acum au fost identificate 4 unități farmaceutice dispuse să asigure, prin rotație, un serviciu permanent așa încât, în scurt timp, slătinenii vor putea beneficia din nou de medicamentele necesare oricând vor avea nevoie.” a transmis liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, candidatul liberalilor la funcția de primar al Slatinei.