Bolborea, din concediu în… concediu. ,,Boala,, s-a redeclanșat după transferul la DSVSA Mureș

376

Nici nu s-a întors bine din concendiul medical la șefia DSVSA Olt, că Veronel Bolborea a intrat iarăși în concediu. Tot medical. ,,Boala,, declanșată inițial la izbucnirea scandalului legat de încasarea sporurilor ilegale din cadrul instituției, acum s-a reactivat la detașarea la Mureș. ,,Vindecarea,, a fost lăsată pe mâna… instanței.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, Veronel Bolborea, și-a ghidat activitatea în fruntea instituției după proverbul ,,Cine împarte, parte-și face”. El nu a repartizat fondul alocat pentru condiții deosebite tuturor angajaților, așa cum prevede legilația în vigoare, ci doar câtorva apropiați, care muncesc de ,,zor” în birourile călduțe ale instituției. Din cei 75, doar 12 primind spor pentru condiţii deosebite de muncă/ vătămătoare/ periculoase, în procente cuprinse între 25% şi 50%. Însă Bolborea este singurul angajat care a încasat sporul la nivelul maxim permis, de 50%, fapt ce a făcut ca venitul suplimentar lunar să se ridice la 6.713 lei (brut), el fiind încadrat cu un salariu brut de 13.425 de lei lunar.

Cumnata directorului, juristul Sabina Magdalena Vîlceleanu, a încasat un spor de 30%, adică un „brut“ de 2.738 lei. Sporul pentru condiţii deosebite de muncă se acordă la DSVSA Olt din 2018, iar sindicaliştii spun că nu li s-a motivat niciodată cum au fost aleşi beneficiarii.

După ce au fost descoperite aceste lucruri, în ianuarie, Bolborea a intrat în concediu medical. Până pe 26 mai. Cum la scurt timp după revenirea la serviciu a fost detașat la DSVSA Mureș, Bolborea a intrat iarăși în concediu medical, până ce instanța se va pronunța asupra deciziei ANSVSA, pe care a atacat-o în contencios administrativ, pe 13 iulie. Magistrații Tribunalului Olt ar trebui să se pronunțe azi, 4 august, asupra acestei cereri.