Deputatul Marius Iancu cere guvernului liberal mărirea pensiilor: ʺBani sunt!ʺ

87

Liberalii nu au niciun motiv să nu mărească pensiile, cu 40 %, de la 1 septembrie, consideră deputatul de Olt Marius Iancu. Social-democratul oltean este de părere că nu există voință politică.

,,Bugetul de pensii are, în primele 6 luni, un excedent de 2,4 miliarde lei.
Și acesta este rezultatul politicilor fiscale bune, din timpul Guvernării PSD, când a trecut plata contribuțiilor de la angajator la angajat, o măsură criticată, la acea vreme de PNL și de actualul ministru Cîțu care considerau că, deficitul de peste 16 miliarde al bugetului de pensii, din 2016, era normal și că nu era nevoie de nicio măsură eficientă… Liberalii consideră că pensionarii sunt electoratul PSD și nu se gândesc la problemele lor, la faptul că și ei, la fel ca toti românii, au dreptul la un trai decent. Ce contează că există o lege care îi obligă ca, de la 1 septembrie, să majoreze punctul de pensie cu 40%?! ,, a postat parlamentarul Marius Iancu pe pagina sa de socializare.

Social-democratul acuză că la PNL nu există viziune economică, după ce ministrul Florin Cîțu a anunțat că pensiile nu se vor mări cu 40%, ci cu un procent ce se va decide în următoarele zile. Este vorba despre 10-14%.